YogaVayu logga facebook
Yogapositioner


Info om kurserna vår 2019:


Vårterminen innehåller 14-15 veckor med start vecka 2. Du kan anmäla dig till olika kurser, köpa drop-in kort eller enstaka drop-in klasser. Anmäler du dig till hela terminen 14-15ggr kurs kan du ta igen missade pass på andra veckoklasser. Anmäler du dig 6- 7ggrs kurs kan du inte ta igen missade klasser (då kan det vara bättre att köpa ett Drop-in kort på 8 ggr, då du kan gå på vilken klass du vill under 6 mån).

Yoga har sin grund i en mycket gammal visdom för personlig utveckling och växt där både kropp, tankar, känslor finns med i ett holistiskt synsätt på människan. I yogans filosofi finns en stark tro på vår egna inre läkande förmåga, både fysiskt som känslomässigt.
Det finns många olika yogaformer -förgrening och yogavägar. Ingen väg är mer rätt än den andra.
Vi är alla olika och unika på sitt sätt och det är därför det finns olika yogaformer. Prova vilken form som passar dig.

Prata med din yogalärare. All yoga på YogaVayu har fokus på avslappning andning och att göra det som är bäst för just dig.

Måndagar 18:00-19:15 Vinyasa yoga

En fysisk yoga som innehåller solhälsningar och andra grundläggande stående, sittande och liggande yogapositioner. Genom att koppla ihop positionerna med en medveten andning skapas en känsla av meditation genom rörelse, samtidigt som du förbättrar din styrka, rörlighet och balans. Varje klass är uppbyggd runt ett tema som varierar från vecka till vecka. Klasserna avslutas med en skön avslappning och ibland en kort meditation. Vinyasa flow passar dig som har viss yogaerfarenhet och som söker en mental och fysisk utmaning på mattan.
Start: 7/1-15/4, 14ggr, 2100kr.

Måndagar 19:30-20:30 Yin-yoga

Längtar du efter att minska stress och oro, få ökad rörlighet i dina leder och att oftare kunna hitta tillbaka till ett inre lugn. Yin- är en av de mest meditativa yogaformerna genom sitt mycket långsamma tempo. Den innehåller streching och andningsövningar vilket gör att du tränar dig i att hitta tillbaka till avslappning och sinnesro. Yin-flow är traditionell yinyoga men vissa av positionerna kombineras i några kortare flöden före den mellanliggande vilan.
Det härliga är att det inte spelar någon roll om du är nybörjare eller van yogautövare, om du är gammal eller ung, stel eller vig – alla kan dra fördelar av att utöva yin-flow. Klassen innehåller ibland 10 min självmassage med YogaTuneUp bollar.
Start: 7/1-18/2, 7ggr, 1200kr.

Måndagar 19:30-20:45 Hatha Yoga + 5 min meditation - Nybörjare

Hathayoga för nybörjare är en klass där du från grunden får lära dig positioner och rörelser utgår. Hatha betydelse: Ha = sol tha = måne dvs med hatha yoga skapas balasn mellan den aktiva och återhämtande/vilande energien i kroppen.
Under passet görs solhälsningar, fasta positioner, balans, stretch, yin övningar i lugnt tempo. Anpassat för varje individ. Passet skapar styrka, aktivitet, stabilitet och är väl balanserat med lugnare rörelser, yinpositioner, andning, avslappning och meditation för att skapa ett djupgående inre lugn. Passet avslutas med ca 5-10 min vila/meditation. En klass för nybörjare eller för dig som vill komma igång med yoga igen i lugn takt. Kom hit - gör så gott du kan - Yoga här och nu!
Start: 4/3-29/4, 8ggr 1200kr

Tisdagar 12:00-13:00 Yoga för Senior och 65+ Yoga med Balans

Yogarörelser, stretching, styrka, andningstekniker, balans övningar och meditation. 
Ett yoga pass som fokuserar på att stärka och stretcha svaga och stela muskelgrupper synkroniserat med andning.
Fysiska balansövningar för att återskapa och behålla koordination, muskel styrka i kroppen.
Enkla meditationer för rehab och träning för en frisk och alert hjärna bl.a. meditationer för ökat närminnet.
Ligger på golv, står och sitter på stol. Du gör så gått du kan.
Start:8/1-9/4 12ggr, 1300kr

Tisdagar 13:30-14:30 Förälder Baby

Yoga för framförallt föräldrarna - avslappning, styrka, stretch med hjälpa av yoga positioner och rörelser. Massage av muskler och bindväv fokus på nacke, axlar och rygg med YTU-bollar. Om babyn tillåter kommer vi att göra kortare meditationer, sjunga mantran och andningsövningar. Babyn får vara med i övningarna om den vill. Ta med egen filt och leksaker till barnen. Instruktören hjälper till att bära barn vid behov.
Start: 5/3, 5ggr , 500kr
Du kan ta igen missad klass på kvällspass utan baby vårterminen

Tisdagar 18:00-19:00 Mediyoga + Deeksha - för nybörjare och vana.

Skapa flöde i ditt chakra system, rensa stress och blockeringar för ett fritt flöde av livskraft.
Medicinsk yoga med långsamma rörelser, djup- och eld-andning och andra andningstekniker, meditationer och vila. I detta pass masserar du din kropp med olika tekniker inifrån och ut. Kom bort från stress och skapa lugn och mer närvaro i din vardag, lär dig vara här och nu. Lång avslappning och längre meditationer.
Du kan sitta på golv eller stol. Deeksha ingår.
Start: 8/1-23/4, 14ggr 2100kr

Tisdagar 19:30-21:00 Hatha Yoga + 15 min meditation eller Deesha.

Ett fysiskt yogapass där läraren sätter ihop passet efter gruppens energi för dagen. Innehåller dynamiska rörelser i flöde med andningen, variationer av solhälsningen, fasta positioner, balans och stretch övningar. Den fysiska yogan skapar styrka, stabilitet och är väl balanserat med lugnare rörelser, andningstekniker och meditationer för att skapa ett djupgående inre lugn. Passet avslutas med 15 min meditation eller Deeksha. En klass för nybörjare och vana. Kom hit - gör så gott du kan, häng med i flödet.
Start: 8/1-7/5, 15ggr 2400kr

Onsdagar 18:15-19:15 Medi/Kundalini yoga - Stress hantering Nybörjar kurs!

Medi/Kundaliniyoga: En Yogaform som passar alla kroppar. I ett lugnt tryggt tempo med tillit till den egna kroppen och sinnet, närmar vi oss Kundaliniyogan. Vi använder oss av olika tekniker under passet så som andning, kroppsställningar, avslappning/vila, mantra och andningsmeditation ingår i alla pass.
Du behöver inga förkunskaper vara vig eller vältränad. Du kan sitta på stol om du vill under passet. Ett nyfiket sinne, humor och tålamod för att lära dig nytt, resten kommer med hjälp av de yogiska teknikerna.
Anmäler du dig till hela terminen 15 ggr kan du ta igen missade pass på andra vecko klasser.
Start: 9/1-24/4, 14ggr 2100kr

Onsdagar 19:30-20:30 SomaMove

SomaMove En rolig och fysisk klass för dig som vill förbättra både mobilitet och styrka och stimulerar till en kropp i balans och ett sinne i närvaro.Under 45 min flödar du genom 4-6 förbestämda mönster av rörelser som upprepas i flera repetitioner tills svetten lackar. Med suggestiv och kraftfull musik (utan takt att följa) och en individuell anpassning, är SOMA MOVE en belönande träningsupplevelse. Passar startar lugn och slutar med stretch och avslappning. Du gör så gott du kan.
Start: 9/1-20/2, 7ggr 1200kr

Onsdagar 19:30-20:45 Core Strength Vinyasa yoga - Nybörjare

Core Strength Vinyasa Yoga (CSV YOGA) är en fysisk yoga med ett starkt flöde. Fokus ligger på övergångar mellan positionerna, hur du kommer in i och bygger dem från grunden och upp. Du aktiverar din inre core-muskulatur och bygger styrka och smidighet i hela kroppen inifrån och ut. Du får instruktioner stegvis, vilket gör det lättare att följa med om du är nybörjare och hjälper dig att modifiera positionerna utefter dina förutsättningar.
Klasserna inkluderar bl. a. core-stärkande positioner, CSV Solhälsning och ett kreativt flöde utifrån ett tema.
Vi avslutar med en kortare meditation och Savasana.
För nybörjare och de som yogat förr.
Start: 6/3-24/4, 7ggr 1200kr

Torsdagar 11:30-12:30 Mediyoga - För ALLA - Drop-in eller kurs.

Kurs som passar både dig som ny utövare av MediYoga och dig som uppskattar MediYogas baspass särskilt mycket. Mycket fokus kommer att ligga på andning och avspänning, grundning och att skapa lugn och balans på djupet i både kropp och sinne samt sköna övningar för nacke, axlar, skuldror, rygg, höfter och ben. MediYoga är en meditativ, medicinsk och terapeutisk yogaform som är mjuk men ändå kraftfull och som kan utövas av alla. De flesta positioner är sittande eller liggande och övningarna kan alltid anpassas efter förmåga och dagsform.
De dokumenterade effekterna av yogan är lika stora oavsett om du använder en yogamatta eller sitter på en stol.
Start: 7/3-11/4, 6ggr 800kr

Torsdagar 14:00-15:00 Styrketräning för seniorer

Funktionell styrketräning för dig som gärna vill träna tillsammans med andra samtidigt som du vill säkerställa att träningen blir upplagd utifrån dina förutsättningar och behov. Mycket fokus på rätt och ändamålsenlig teknik i övningarna för att få en effektiv, säker och skadefri träning. Vi kommer att arbeta med hela kroppen och fokusera lite extra på vissa muskelgrupper och övningar från gång till gång. Passet kommer att innehålla styrkeövningar för att stärka kroppen, öka stabiliteten och förbättra balansen, samt även pulsövningar för ökad cirkulation och förbättrad kondition.
Start: 7/3-11/4, 6ggr 800kr

Torsdag 18:00-19:00 Funktionell intervallträning - Ny klass !

Vi varvar styrketräning via funktionella övningar med hjälp av kroppsvikt och träningsredskap såsom medicinbollar, hantlar, kettlebells ets med pulshöjande övningar. Passet är 60 min långt inkl uppvärmning och kommer ge en effektiv och funktionell träning av både styrka och kondition. Mycket fokus på rätt och ändamålsenlig teknik i övningarna för att få en effektiv, säker och skadefri träning. Vi kommer att arbeta igenom hela kroppen och alla övningar går att anpassa så att du kan träna efter din egen förmåga.
Start: 7/3-25/4, 7ggr 1050kr

Torsdag 19:30-20:45 Yinyoga - Ny klass !

Yin Yoga har många positiva effekter för dig som tränar! Genom att lägga in det som ett komplement i ditt träningsupplägg kan du få en påverkan såväl fysiskt som mentalt genom större och mer ändamålsenligt rörelseutslag, ökad kroppsmedvetenhet, ökad närvaro och koncentration vid träning och tävling, bättre återhämtning mellan träningspass etc vilket sammantaget kan ge bättre resultat i din övriga träning. Denna klass är för alla som utövar någon form av träning/sport, ex joggar/springer, simmar, cyklar, styrketränar, rider, åker skidor, spelar boll/lagsporter etc och innehåller enkla men effektiva övningar som passar alla oavsett tidigare yogaerfarenhet.
Passar även dig som normalt sett inte går på yoga för att du känner dig för stel.
Start: 7/3-25/4, 7ggr 1050kr


Söndagar - Yoga och längre meditationer

Fokus på dig själv och ditt inre. Vissa söndagar Mediyoga och meditation med Jonette Crowley och Lisa.
Vissa söndagar meditation och Deeksha.

Söndagar från och med nu att visas under Events menyn som uppdataras under terminens gång.

YogaDans - Drop-in då och då på helgen

Vi yogar, andas och dansar/rör oss till musik. Vi börjar klassen med enkla yoga (asanas) övningar för att sedan gå över till dans/rörelser till musik. Ibland gör vi en liten danskombination och-eller andningsövningar, klassen avslutas med avslappning. Inga förkunskaper i vare sig yoga eller dans behövs. De är enkla rörelser och handlar om att hitta glädjen i rörelse.
Detta är en lekfull klass som vänder sig till dig som gillar olika former av rörelse och gärna till musik och varken tar dig själv eller livet på för stort allvar. Träningen är absolut seriös men att ha roligt o skratta är lika viktigt som träningen i sig. Så kanske väcks de inre barnet lite till liv.

YogaDans drop-in visas under Events menyn som uppdataras under terminens gång.

Vad är Deeksha?

Deeksha är ett fenomen som startade på en internat skola i Indien 1989 idag är skolan internationell och fokuserar
på människors uppvaknande, att göra människor fria, friska och lyckliga.
Genom att förmedla kunskap, egna upplevelser vilket ger egna insikter skapas balans, helande och välmående.
Deeksha triggar Kundalini kraften (inre livskraften) som påverkar våra chakran, energi centrum som finns längs ryggraden,
vilket även påverkar våra endokrina körtlar (hormon producerande organ) i kroppen. 
Deeksha hjälper dig att skapa balans, se det som är viktigt för att ta steg i den riktning som du mår bra av.

Yogavyu symbol

YogaVayu skapar livsglädje och inspirerar till nuet.